Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Enkel hallonglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Enkel hallonglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 347
DåligtBra 

Hallonglass iglas skål med färska hallon Detta recept på hemmagjord hallonglass tillagas utan krångel och blir en av dina favoriter när du snabbt vill ha en god glass. Glassrecept.se ger dig recepten till din glassmaskin eller recept som du kan göra ändå genom att frysa och röra om då och då.

 Ingredienser:

3 dl  vispgrädde
 3 ägg
 3 msk florsocker
 ½ dl hallonsylt
 250 g hallon (färska eller frysta)

Så här gör du:

Vispa grädden. Tillsätt äggen, florsockret och sylten och vispa i ytterligare någon minut. Tillsätt hallonen och rör om. Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om "då och då" under de första timmarna för att inte alla hallonen  ska ligga på botten när glassen är klar vilket tar ca 4 timmar (eller längre).

Om glassen är ordentligt fryst låter du den tina ca 30 minuter i rumstemeratur eller 2 timmar i kylskåpet innan du serverar den. Servera med färska hallon (eller frysta som fått tina upp). Ät och njut!

För enkelhetens skull används det hela ägg i detta recept. Du kan också göra en mer traditionell glass genom att bara använda gulorna på äggen. Ytterligare en annan variant är att dela på gulan och vitan och vispa vitan till ett hårt skum och vända ner i den färdiga glasssmeten tillsammans med hallonen.

Källa: Recepten.se

 

Annons


Annons