Du är här: Start | Recept | Glassrecept | Nigellas jordgubbsglass
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Nigellas jordgubbsglass

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 162
DåligtBra 
Nigella Lawsons jordgubbsglass

Nigella Lawson är känd från TV för sina matlagningsprogram. Detta recept kommer från hennes TV-serie  Nigella - en smak av sommaren. Är det något som vi i Sverige förknippar med sommar och sol så är det jordgubbar. Jordgubbsglass är också bland de vanligaste glassarna i våra frysar.

Detta recept räcker till ca 10 portioner.

Ingredienser

500 g jordgubbar
2 dl strösocker
5 dl standardmjölk (3%)
5 dl vispgrädde
10 st äggulor
2 msk pressad citron
1 st vaniljstång

Gör så här

  1. Rensa och dela jordgubbarna grovt. Lägg dem i en bunke och strö över lite extra socker, cirka 2 matskedar. Låt stå och dra en stund.
  2. Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kornen och lägg både korn och stång i mjölkblandningen.
  3. Värm tills den nästan börjar koka, ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen dra i 20 minuter.
  4. Vispa äggulor och 2 deciliter socker pösigt.
  5. Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll blandningen över äggulorna under konstant vispande.
  6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, ställ kastrullen på spisen och värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna (ca 85 grader). Häll sedan blandningen i en bunke där den får svalna.
  7. Kör jordgubbarna till grovt mos i en matberedare. Häll ner i den svalnade äggblandningen tillsammans med citronsaften.
  8. Frys i glassmaskin eller i en vanlig frys. Om du väljer frysen tar du ut blandningen efter en timme och kör den några varv i matberedaren. Häll tillbaks och frys ytterligare en timme innan du på nytt kör blandningen i matberedaren. Frys igen tills glassen är genomfryst.

Servera med lite färska jordgubbar.

Källa: Nigella Lawson

 

 

Annons


Annons