Du är här: Start | Recept
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök ...

Glassrecept.se

gör din egen glass, gott och enkelt

Glassrecept.se - recept

Glass började tillverkas av kineserna för flera tusen år sedan. Här i Europa vet man att Alexander den store runt år 400 f. Kr. var förtjust i en blandning av honung, fruktsaft och mjölk som man frös ner med hjälp av snö. I Rom fanns det på 500-talet e. Kr. butiker som på sommaren sålde kylda och frysta drycker av olika slag.

Den variant av glass som vi idag har härstammar från de lärdomar Marco Polo tog med sig från Kina under 1200-talet. Under 1600-talet spred sig glassen ut över Europa, men det var främst i de kungliga hoven som denna delikatess var ett njutningsmedel. För Sveriges del vet vi att Cajsa Warg nämner glass i sin kokbok som gavs ut 1755.

För allmänheten så gick glass från att vara lyx till något gott att alltid kunna ha hemma när frysboxar/skåp gjorde sitt intåg i folkhemmet under 1950- och 60-talet. Från att ha varit något som man åt mest på sommaren så äts glass i alla dess former året runt, även om sommaren fortfarande är högsäsongen.Senapsglass Dijon

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 37
DåligtBra 
Senapsglass, serverad till gravlax

 

Prova något nytt till årets julbord. Varför inte servera en senapsglass till den gravade laxen istället för den klassiska hovmästarsåsen?

Detta recept ger en ordentlig sats som räcker flera gånger. Vem vet, du kanske t.o.m. vågar prova med en klick glass på en bit skinka också.

Läs mer...
 

Röd krusbärssorbet

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 53
DåligtBra 
Röd krusbärssorbet Denna röda krusbärssorbet kan förberedas lång tid i förväg. Det är en mild och svalkande sorbet som du gör på riktigt mogna krusbär.
Läs mer...
 

Glass med västerbottenost

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 27
DåligtBra 
Glass med Västerbottenost

Idag så smaksätts inte bara glass med frukt och bär. Detta är ett recept på en glass som passar till desserten, t.ex. på en middag med vilt på menyn. Den serveras då tillsammans med mylta på hjortron.

Varför inte prova den även till förrätt? Då tillsammans med t.ex. torkat renkött, använd då lite mindre socker när du gör glassen och ta bort vaniljsockret.

Läs mer...
 

Messmör- och whiskyparfait

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 30
DåligtBra 
messmoer_whiskyparfait TV4 har en matserie där man åker runt på olika platser i Sverige och låter amatörkockar träffas och tävla mot varandra. För 1 år sedan (i november 2009) var Lotta Hed från Sandviken med och gjorde dettaa parfaitrecept med norrlännsk touch.
Läs mer...
 

Pumpaglass med citrussallad & pumpatärningar

E-postadress Skriv ut PDF
Share

pumpaglassNär hösten börjar övergå till vinter och mörkret är som tätast så infaller Halloween som infaller den 31 oktober. Denna helg har keltiskt ursprung men förknippas mest idag med USA där den firas ordentligt. Många av de traditioner som har uppstått där börjar nu också komma över Atlanten till oss. Något som förknippas med denna dag är också pumpa och här på Glassrecept.se har vi därför några glassrecept på pumpaglass.

Detta recept som räcker till 4 personer är skapat av Marcus Nemrin på Sofiero Slottsrestaurang.

Läs mer...
 

Enkel chokladparfait

E-postadress Skriv ut PDF
Share
Användarbetyg: / 12
DåligtBra 

Enkel chokladparfait

Bland Arlas produkter i mejeriavdelningen kan du nu också hitta smaksatt grädde. Vi ska utnyttja detta i denna parfait som du snabbt rör ihop. Detta gör att du sedan kan servera hemlagad glass vilket alltid gör succé.

Receptet räcker till ca 4 portioner, så gör gärna en dubbel sats på en gång.

Läs mer...
 
Sida 1 av 10

Annons


Annons